0 دوشنبه 24 خرداد
محیط خلاقی را برای شهروندان ایجاد کردیم / باغ راز هستی در گسترش روابط اجتماعی موثر است

محیط خلاقی را برای شهروندان ایجاد کردیم / باغ راز هستی در گسترش روابط اجتماعی موثر است

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی علی نوذرپور، صبح امروز باغ راز هستی در حاشیه دریاچه شهدای خلیج فارس با حضور شهربانو امانی عضو شورای شهر تهران، محمد سالاری دیگر عضو شورا، محمدعلی مختاری رئیس سازمان پارک‌ها، نوذرپور شهردار منطقه ۲۲ و جمع دیگری از مدیران شهری افتتاح شد.
شهردار منطقه ۲۲ تهران با حضور در مراسم افتتاح باغ راز هستی طی سخنانی، گفت: در منطقه ۲۲ مهم‌ترین رسالتی که شورای شهر برای ما تعریف کرده است، نظم‌بخشی به ساخت و سازهای این منطقه است.
نوذرپور گفت: این ساخت و سازها در سنوات گذشته شکل گرفته است و به محض حضور ما در این منطقه، مسؤولان شورای شهر نظم‌بخشی در حوزه ساخت و ساز را از ما مطالبه کردند.
وی تصریح کرد: ما این موضوع را به کنترل خود درآوردیم و هیچ پروانه‌ای از ابتدای دوره شهری جدید برای بلندمرتبه‌سازی صادر نشده است و همه پرونده‌های بزرگ‌مقیاس که در گذشته شکل گرفته بود را تعیین تکلیف کردیم.
نوذرپور گفت: مهم‌تر اینکه ما مسأله طرح تفضیلی منطقه ۲۲ را ارائه کردیم و قطعاً یک طرح ویژه‌تر را با توجه به تمام گوشه و کنار منطقه ۲۲ در اختیار خواهیم داشت.
شهردار منطقه ۲۲ تهران افزود: دومین مطلب مورد اولویت ما این بود که ساخت و سازهایی شکل گرفته بود اما سرانه‌های هفتگانه مثل آموزش و فضای سبز به درستی شکل نگرفته بود؛ هرچند که بخشی از سرانه‌های هفتگانه در ید قدرت شهرداری نیست و به سازمان‌های دیگری ربط دارد.
وی ادامه داد: زمین‌های دارای کاربری آموزشی را به آموزش و پرورش دادیم تا کمبود سرانه‌ها جبران شود اما جدای از این سرانه‌های هفتگانه، موضوع فقر محیطی را هم شاهد بودیم.
نوذرپور گفت: ما نیازمند زیرساخت‌های اجتماعی بودیم یعنی فضاهایی که این فرصت را ایجاد کند تا اقشار مختلف جامعه بتوانند در آن روابط اجتماعی خود را گسترش بدهند.
شهردار منطقه ۲۲ تهران گفت: باغ راز هستی یکی از همین بسترها و فضاهای اجتماعی است که به نظر می‌رسد، می‌تواند در گسترش روابط اجتماعی مورد نیاز افراد مختلف منطقه نقش داشته باشد.
وی ادامه داد: این سی و پنجمین پروژه اجرا شده در منطقه ۲۲ تهران است که در دوره جدید شهری افتتاح شده است و در ماه های آینده ۲۰ پروژه دیگر هم افتتاح خواهد شد.
شهردار منطقه 22 در پایان گفت: شهر و جامعه ای که قرار است خلاق باشد باید محیط خلاقی هم برای شهروندان مهیا کرده باشد. این باغ پذیرای جمعیت خلاق خواهد بود که نتیجه آن فناوری و تکنولوژی های جدید است. امیدوارم این باغ که توسط همکاران من آماده پذیرایی از شهروندان است مورد رضایت مردم قرار بگیرد.

شهربانو امانی: منطقه 22 منطقه ای با الگوهای جدید است

در ادامه این مراسم شهربانو امانی، عضو شورای شهر تهران، با تقدیر از نامگذاری این باغ با نام باغ راز هستی ،گفت: ما وظیفه داریم خدمت کنیم و تشکر می کنم که فرصت خدمت بیشتر را برای ما فراهم کرده اید. قرار بود منطقه 22 یک منطقه مدرن با الگوهای جدید باشد. این منطقه ظرفیت بسیار بالایی دارد که امیدوارم نقایص آن برطرف شود.

وی در سخنان خود با انتقاد از طرحی که اخیرا به مجلس داده شده است، گفت: هفته قبل روز شورا بود. شورا یعنی مداخله مردم در اداره محیط زندگی. متاسفانه طرحی تقدیم مجلس شده است که برخی وظایف و اختیارات را از شوراها می گیرد که یکی از آنها گرفتن حق عوارض است. قرار بود اختیارات بیشتری به شورای شهر داده شود اما داستان برعکس شده است و این مصوبه تیر خلاص به شورا و شهرداری خواهد بود. تمام تلاش ما این است که مجلس به این طرح رای ندهد.

سالاری: با حضور آقای نوذرپور در منطقه 22 شاهد اتفاقات خوبی در تغییر رویکرد و نگاه مردم هستیم

در ادامه مراسم بهره برداری از باغ راز هستی، محمد سالاری – عضو شورای شهر – با تقدیر از شهردار منطقه به خاطر افتتاح این بوستان گفت: اینها جزو ماموریت هایی است که شورای شهر پنجم دنبال می کند. در گذشته با وجود اقدامات بسیار ارزشمندی که صورت گرفته است یکی از اشکالات این بود که منابع شهر را به شکلی هزینه کردیم که خودروها را به شهرها دعوت، معابر را از انسان ها گرفته و به ماشین ها تقدیم کردیم. البته شبکه معابر بسیار اهمیت دارد اما منابعی که برای این حجم از شبکه های بزرگراهی هزینه شد، می توانست در زمینه هایی مثل شبکه های ریلی و فضاهای سبز هزینه شود که برای مردم و شهروندان مناسب تر بوده است.
وی افزود: حجم انبوه بارگذاری ها در این منطقه در مغایرت با طرح تفصیلی بود و باعث شد که سرانه های خدماتی مثل آموزش و بهداشت و ... با کمبود مواجه شود. کمتر جلسه ای هست که نمایندگان این منطقه در این زمینه اعتراض و گلایه نداشته باشند. قرار بود 70 درصد اراضی و املاک این منطقه در خدمت تامین سرانه های خدماتی باشد، در صورتی که این 70 درصد را شهرداری به مالکین فروخت. 
سالاری ،شهردار منطقه 22 را نظریه پرداز حوزه معماری،شهرسازی و مدیریت شهری دانست و گفت: با حضور آقای نوذرپور در منطقه 22 شاهد اتفاقات خوبی در تغییر رویکرد و نگاه مردم هستیم و در همین راستا طرح تفصیلی منطقه انجام شد و در جلسات کمیسیون ماده 5 و شورای عالی شهرسازی در حال نهایی شدن است که منطقه را زیست پذیرتر خواهد کرد و اجازه بارگذاری بیشتر داده نخواهد شد. البته این رویکردها هزینه هایی برای مدیریت شهری ایجاد می کند. در این نشست ها و جلسات باید برای مردم این مشکلات را تبیین کنیم. شاید شهرداری و شورای شهر نتواند مثل سابق پروژه های عمرانی افتتاح کند اما نیاز شهر امروز این نیست. بلکه باید به دنبال ارتقای سطح زندگی مردم باشیم.
سالاری با انتقاد از طرح تبدیل عوارض شهری به مالیات در مجلس گفت: متاسفانه بعد از چهار دهه از پیروزی انقلاب اسلامی که به دنبال بازگرداندن حقوق مردم به خودشان بود، در دولت آقای دکتر روحانی شاهدیم که عوارض شهری را تبدیل به مالیات کرده و می خواهند این را در اختیار دولت قرار دهند. همه دولت ها به دنبال واگذاری تصدی گری ها بوده اند اما امروز دوباره آن تمرکزگرایی در قدرت و اختیارات دنبال می شود و امیدوارم نمایندگان محترم مجلس اجازه این کار را ندهند. عوارض کسب و پیشه در محدوده شهرهاست و جزء حقوق شهرداری ها است تا ماموریت های مدیریت شهری محقق شود. اما دولت و مجلس می خواهند این را به دولت برگردانند. با این کار می توان از شهرداری انتظار داشت که وظایف خود را انجام دهد؟ نمایندگان مجلس اذعان دارند که باید برای شهرداری درآمد پایدار ایجاد کرد اما در عمل کارهایی می کنند که تصمیمات برعکس گرفته می شود.
گفتنی است احداث این باغ در ابتدای سال ۹۲ کلید خورد اما پس از مدتی به دلایلی، ساخت پروژه متوقف شده و مجدد از ابتدای سال ۹۷ ساخت آن از سر گرفته شد.
همچنین ساخت مجدد پروژه ۷ ماه به طول انجامید و برای اجرای آن ۱۵ میلیارد تومان هزینه شده است که یک میلیارد آن را شهرداری تقبل کرده است.
این باغ بخش‌های مختلفی داشته و در بخشی از آن گیاهان دارویی کاشته شده است و در بخش دیگری از آن تعدادی از حیوانات اهلی نگهداری می‌شود و به گفته مسؤولان شرایط مناسبی برای درمان برخی اختلالات کودکان فراهم شده است.
در این مجموعه علاوه بر گیاهان، جانورانی همچون بُز، الاغ، اسب، گوزن، آهو، گاو و انواع پرندگان نگهداری می‌شوند که شهروندان می‌توانند همه روزه به صورت رایگان از مجموعه گیاهان و جانوران باغ راز هستی بازدید به عمل آورند.
این مجموعه در ضلع شمال غربی دریاچه چیتگر واقع شده است.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

 

برچسب ها شهردار منطقه 22 تهران باغ راز هستی دریاچه شهدای خلیج فارس

مطالب مرتبط

انتقال تجربه به شورای ششم

محسن هاشمی رئیس شورای شهر دوره پنجم تهران به شورای شهر دوره ششم پیشنهاد داده است: «برگزاری جلسه مشترک و گفت وگو در مورد مسائل شهری و انتقال تجربه ها و مدیریت دانش در فرایند اداره شهر بسیار تاثیرگذار است و در صورت نیاز و بنا به درخواست شورای ششم حتما این جلسه مشترک را برگزار می کنیم.»

بازدید معاون امور شهرداری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاریهای کشور از اتحادیه تاکسیرانیهای شهری کشور

معاون امور شهرداری های سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور از اتحادیه تاکسیرانیهای شهری کشور بازدید کرد. به گزارش روابط عمومی اتحادیه تاکسیرانیهای شهری کشور، دکتر نوذرپور طی بازدید خود از اتحادیه با برگزاری جلسه ای با مدیر عامل و معاونان اتحادیه در جریان فعالیت ها ، اقدامات و برنامه های اتحادیه قرار گرفت.

وضعیت سکونت مردم در شهرها و برخی از نواحی مختلف کلانشهرها، نامتعادل و نامتوازن است.

به گزارش خبرگزاری ها، علی نوذرپور روز چهارشنبه در نشست مدیران کل دفاتر امور شهری و شوراهای استانداری های سراسر کشور در تبریز اظهار کرد: ۳۶درصد از جمعیت شهرهای کشور در کلانشهرها زندگی می کنند و ۲۰ درصد از مردم شهری نیز در ۱۰۷۶ شهر کوچک که کمتر از ۵۰ هزار نفر جمعیت دارند ساکن هستند. وی حرکت به سمت تعادل بخشی فعالیت های شهری در حوزه ملی را امری ضروری دانست و گفت: توسعه متوازن و برنامه ریزی منطقه ای برای تمامی شهرها، از مهم ترین اولویت های وزارت کشور است.

گزارش« شهروند» از لایحه مدیریت شهری که به محله محوری می پردازد

شورایاری اختیار قانونی ندارد محله‌ و گذر و میدانچه معنا داشت، مرزهای‌شان مشخص بود. محله‌ها قد کشیده بودند و شخصیتی داشتند. بعضی‌هاشان مانند آدمیان تودار و خودمتمرکز، شأنی مستقل از شهر داشتند، پاره‌ای از محلات با صراحت، با عوامل حول‌وحوش خود مرتبط بودند. آنچه کبرلینچ، استاد شهرسازی می‌گوید. کم‌کم برونگرا شدند و دیگر همه‌ نیازهای مردم در داخل محله تأمین نشد. خیابان‌ها به داخل محله آمدند، ترافیک شد، درون و بیرون محله قابل‌تفکیک نبود. مدیریت شهری بالای شهر نشست و به همه محلات حکم یکسان داد، کسی ندید احداث یک مال بزرگ در یک محله، چه بر سر خرده‌فروش‌ها آورد یا اتوبانی که در کنار محله خوابید، چطور خواب مردم را آشفته کرد.